MSV 19 – FC Creators

Woensdag 19 september 2018 de wedstrijd van MSV 19 tegen de FC Creators (YOUTUBERS) op sportpark Hofland in Montfoort.

Om half 6 gaan de kassa’s open, de eerste mensen hollen tussen het avondeten door al even naar het sportpark om kaartjes te bemachtigen want later op de avond zal de rij voor de kaartverkoop wat langer zijn.

Om half 7 beginnen de bezoekers echt binnen te druppelen, de spanning is van sommige koppies af te lezen. De telefoontjes in de hand op jacht naar een foto met 1 van de welbekende youtubers.

Ook de youtubers komen langzaam het sportpark op lopen, helaas voor de fans verdwijnen ze gelijk naar de kleedkamer om zich om te kleden, iets te eten en te drinken en de tactiek te bespreken. Zodra ook de veterenen van MSV 19 in beeld zijn begint het bij iedereen te kriebelen. Wie laat zich van zijn beste kant zien deze
wedstrijd?

Ondertussen wordt er aardig verkocht bij onze stand, toch mooi om te zien als er zoveel mensen met shirts, ballen, caps en bandjes van Football Makes It Happen lopen. Het geeft een gevoel van “ Samen staan we sterk”

Om half 8 zijn alle youtubers maar ook de veteranen van MSV er klaar voor! Footie ( de mascotte van Football Makes It Happen) loopt na een woordje van de organisatie en de aankondiging en opstelling van Toni Peroni als eerste samen met Bjorn en zijn zus Nikki het veld op. Gevold door de scheidsrechters van de avond en de spelers.

De aftrap is deze wedstrijd ook voor Bjorn en Nikki. Bjorn die gelukkig genezen is van kanker maakt daarmee het eerste doelpunt van de wedstrijd.
Het is niet het enige doelpunt van de avond want in de eerste helft is er maar liefst 4 keer gescoord en met rust is de tussenstand 2-2. Zodra het fluitsignaal die het einde van de eerste helft aangeeft klinkt denken de fans dat het al tijd is voor de foto’s en sprinten in grote getalen het veld op om hun helden op te zoeken. Dit is natuurlijk niet de bedoeling want de mannen moeten zich terug trekken in de kleedkamers en zich opmaken voor de tweede helft. Iedereen wordt dan ook gevraagd het veld te verlaten en uiteindelijk kunnen de voetballers van de avond zonder verdere oponthoud de kleedkamers in.

In de rust is er de onthulling. Want hoeveel geld is er met de entree opgehaald voor Football Makes It Happen? De onthulling wordt nog een beetje spannend aangekleed door onze ambassadeur Toni Peroni en het uiteindelijke bedrag op onze eigen cheque vermeld is €2190,-!!!
Waaaauw! Wat een bedrag! Super mooi en dat allemaal dankzij de organisatie van MSV 19, de FC Creators, alle vrijwilligers en iedereen die is komen kijken. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar ontzettend bedankt.

We zijn er nog niet, er is nog een tweede helft die volbracht moet worden. Na de rust en de peptalk in de kleedkamers komen de mannen van beide elftallen het veld weer op. Een spannende maar leuke tweede helft volgt. Als de scheidsrechter voor het laats op de fluit blaast is de eindstand.

MSV 19 veteranen 3 – 4 FC Creators

Na afloop van de wedstrijd is er tijd voor waar de meeste kinderen op gewacht hebben. Op de foto met de helden van YouTube! En daar werd flink gebruik van gemaakt! Ontzettend leuk ook dat hier de tijd voor genomen werd.

Rond 22.30uur was sportpark Hofland weer de rust zelve en kan iedereen terug kijken op een geslaagde leuke en sportieve avond!