Een “gewone “zaterdag met FC de Rebellen mee.

Wedstijdverslag zaterdag 18 september van V.V. MEC tegen FC de Rebbelen

We gingen opnieuw naar de Achterhoek! Waar we in 2019 hier voor het laatst waren voor ‘De Wedstrijd van Leven’, gingen we vandaag naar V.V. MEC die vorig jaar hun 75ste jubileum vierden, maar dit, door het welbekende virus, moesten uitstellen. Vooraf was er een clinic die we vanuit FC de Rebellen mochten verzorgen. Honderd kinderen namen deel aan de clinic en de reacties waren lovend. Er was ruim tijd om de kinderen individueel aandacht te geven en de begeleiding en organisatie vanuit de club zorgden ervoor dat de clinic goed uit de verf kwam.

Gezellige chaos bij V.V. M.E.C – FC de Rebellen

Om 16:00 uur startte de wedstrijd tegen een gemixt elftal van V.V. MEC. Alle elftallen mochten twee mensen aandragen om deel te nemen aan de jubileumselectie. Er waren 27 aanmeldingen. Dus er zou flink gewisseld worden. Dat wisten de Rebellen van tevoren en zij namen de warming-up dan ook bloedserieus. Al waren enkele bidons ook gevuld met Bacardi-AA-drink : ). Ruben Schaken nam een slok en waar hij water verwachtte, kreeg hij Bacardi. Hij zette de bidon snel weer terug. “Waar is het water” vroeg hij, om vervolgens die bidon met Bacardi weer te pakken: “Smaakt eigenlijk best goed!”

Het eerste team startte dus, maar team twee stond al langs de kant de minuten af te tellen tot ze zelf mochten. Maar Martijn Meerdink maakte de droom om de nul te houden tegen de Rebellen al snel kapot; hij scoorde na 10 minuten spelen. Vrij snel daarna scoorde Ruben en bleef het 2-0 tot de rust. Er was één iemand die ons onmiddellijk opviel van de tegenpartij. Nummer 22 was een vreselijke pain in the ass…. als een botte boer zaagde hij door de wedstrijd alsof hij een wedstrijd in de Champions League speelde. In de dug-out ging het ook veel over die fanatiekeling die er alles aan deed om te scoren. En dat deed hij. Vanuit een strafschop scoorde hij en zíjn feest was compleet.
Daarna kwamen de Rebellen echt goed op dreef en Olaf Lindenbergh, Brutil Hose, en Xavi Denneboom scoorden achter elkaar. Xavi maakte een mooi doelpunt vanuit een assist van Gertjan Verbeek. De trainer kon het niet laten om niet zelf even mee te spelen. Later scoorde Brutil nog een keer, wederom vanuit een assist van Verbeek. Uiteindelijk werd het 8-1.

Leo Koswal, niet vies van een 3e helft, kijkt zijn ogen uit bij de inhoud van de koelkast

Na afloop bedachten we met de Rebellen een leuk plan. De nummer 25 van de jubileumselectie (Lucelle Blekkink) scoorde bijna twee keer met een schot op doel. Zij deed het ontzettend goed! En in dit wedstrijdverslag zouden we vermelden dat die éne goal vanuit V.V. MEC was gescoord door Lucelle, om de nummer 22 een hakkie te zetten.
Maar de nummer 22 (Robert Woordes) bleek in de derde helft een geschikte kerel en hij maakte het goed door ontzettend sportief op onze pesterijtjes te reageren. (Teammanager Tjarda: Dank voor het bier Robert, maar je blijft een eikel! hahaha) Het voetbalfeest werd een schuurfeest zoals ze dat alleen in de Achterhoek kennen. Een mega goede band zorgde dat de voetjes van de vloer gingen en het feest duurde tot in de late……oh nee wacht. Tot 00:00 uur. Toch weer dat kutvirus ; )

Gertjan Verbeek blijft mede door goed keeperswerk van Noah Zeeuw, ongeslagen als trainer van FC de Rebellen

Dank aan het bestuur, de vrijwilligers en met name Wander voor de fantastische organisatie. We hebben het een feest gevonden bij jullie!
Foto’s: Erik de Roos