PVCV Legends – CreatorsFC

Op woensdagavond 3 april was het dan eindelijk zo ver. Na maanden voorbereiding van een geweldig team van vrijwilligers was de dag van de wedstrijd van het jaar aangekomen. Zenuwachtig en hopend op goed weer kwamen we dag door tot de voorwedstrijd van de avond om half 7 begon. Onder leiding van Kevin Blom nam het G-team van PVCV Vleuten  het op tegen het G -team van DVSU. Heerlijk dat deze kinderen ook zo kunnen genieten van een potje voetbal.

Om half 8 traden de Legends en de CreatorsFC onder luide muziek, vuurwerk, gejoel en gekrijs het veld op. Na het maken van de teamfoto’s, de aftrap van de mascottes en een indrukwekkende minuut stilte vanwege de onlangs gepleegde aanslag in Utrecht kon de wedstrijd beginnen. Ook deze wedstrijd werd in ieder geval de eerste helft geleid door Kevin Blom, door een blessure moest deze helaas na 45 minuten het veld verlaten maar zijn vervanger ( Dimitry Zwaay) deed niet voor hem onder.

De Legends speelde de eerste helft duidelijk met de wind mee want stonden na de eerste 45min voor met 2 – 0. In de rust was er voor de stichting een geweldig moment. De mannen van de organisatie van deze wedstrijd hebben zo enorm hun best gedaan dat er een cheque van maar liefst €7000,- werd uitgereikt door Jan Baltus. Wat zijn wij hier dankbaar voor!!!

Toen beide partijen na de rust weer het veld op kwamen was er duidelijk iets veranderd bij de CreatorsFC. De blikken van de spelers stonden op een “wij gaan die Legends echt niet laten winnen stand” wat zal er daar gezegd zijn in de kleedkamer??  Een peptalk van Glenn Helder bleek later de oorzaak te zijn. En deze heeft duidelijk goed gewerkt want beide partijen zetten alles op alles om de overwinning te halen en de beker mee naar huis te nemen. Coach Roy had de dag voor de wedstrijd al voorspeld dat het doelpunten zou gaan regenen en deze voorspelling kwam uit! Met een eind stand van 6-6 op het scorebord en 90 minuten te hebben gespeeld klonk voor de spelers het eindsignaal van de scheidsrechters fluit. Dit signaal was tevens het start signaal voor de ongeveer 1100 fans aan de zijlijn om het veld te bestormen en handtekeningen, foto’s en aandacht van hun YouTube held te scoren.

Met een heerlijk optreden van Jos van Schaaik in de kantine kon de spanning van iedereen zijn schouders afglijden en is er nog een ontspannen leuke derde helft beleefd.

Het was een avond om nooit te vergeten en wij willen als stichting dan ook iedereen bedanken die deze avond, dit geweldige bedrag en deze mooie beleving mede mogelijk hebben gemaakt. De legends van PVCV, de CreatorsFC, Edward van Cuilenborg, de vrijwilligers van PVCV, Jos van Schaaik, de vrijwilligers van Football Makes It Happen, het barbarpersoneel en natuurlijk alle mensen die gekomen zijn om deze avond met ons te beleven.